latinica  ћирилица
01/10/2016 |  08:36 | Аутор: РТРС

Саобраћај без застоја, опрез због магле

Саобраћај се јутрос на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија без застоја и посебних ограничења, али се возачима на подручју Фоче савјетује да буду опрезни због магле која смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

Из АМС подсјећају да је сутра због одржавања локалних избора на снази забрана превоза експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју цијеле БиХ.

У саобраћај је пуштен ауто-пут Прњавор-Добој, у дужини од 34,4 километра, од петље "Прњавор" до петље "Јоховац".

Дио изграђеног ауто-пута од петље "Јоховац" до ријеке Босне, укључујући и мост преко ријеке Босне у дужини од 1,6 километара неће бити у функцији до завршетка изградње ауто-пута на Коридору "Пет це".

На ауто-путу Бањалука-Градишка вози се без ванредних ограничења по претежно сувом коловозу.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на дионици од Бањалуке до Прњавора за саобраћај је затворена петља "Маховљани", а возачи могу користити петљу "Александровац".

На дијелу магистралног пута Клашнице-Прњавор због изградње дионице ауто-пута Бањалука-Прњавор свакодневно ће долазити до измјене у режиму одвијања саобраћаја.

У мјесту Јоховац на подручју Добоја, на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка, у току је изградња прикључака магистралног пута на будући ауто-пут.

Због санације коловоза на магистралном путу Каракај два-Дрињача саобраћај се одвија једном траком. Регулисање саобраћаја врши се ручно и свјетлосном сигнализацијом, с тим да ће и данас, до 17.00 часова долазити до честих привремених обустава у трајању до 15 минута.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Саставци-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремене обуставе саобраћаја у периоду од 9.00 до 10.00 часова и од 13.00 до 15.00 часова. Обуставе ће трајати до десет минута.

До повремених обустава саобраћаја долазиће на дионици магистралног пута Бањалука-Црна Ријека код хидроелектране Бочац. Обуставе ће бити на снази од 14.00 до 14.30 часова.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Костајница-Козарска Дубица један због реконструкције градског водоводног система у Козарској Дубици.

Због реконструкције водоводне мреже измијењен је режим саобраћаја на магистралним путним правцима Приједор-Козарац и Козарска Дубица један-Приједор.

У току је санација клизишта и реконструкција коловоза на магистралном путу Бањалука /Ребровац/-Челинац на подручју мјесне заједнице Ада због чега се саобраћај одвија успорено, једном саобраћајном траком, у дужини од 800 метара.

Радови отежавају саобраћај и на подручју дистрикта Брчко гдје је у току изградња обилазнице око града. Режим одвијања саобраћаја измијењен је на магистралном путу Брчко-Бијељина у насељу Гредице, те на путу Брчко-Лончари, у насељу Горице.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима на регионалном путу Горња Вијака два-Разбој потпуно је обустављен саобраћај за сва возила.

Током трајања потпуне обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни правац кроз село Брество. На овом путном правцу на снази је забрана саобраћаја за теретна возила носивости веће од 15 тона. Планирано је да радови трају до 31. децембра.

Радови се изводе и на путним правцима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Каракај два-Дрињача, Мачковац-Челић, Горња Вијака један-Горња Вијака два, Укрина-Вијака у мјесту Вијачани, и Карановац-Митровићи.

Забрана саобраћаја и даље је на снази на магистралном путу Брод на Дрини-Шћепан Поље на граници БиХ и Црне Горе за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и за аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника Холдинг "Дринатранс" из Зворника, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

У Бањалуци ће због изградње моста преко Шарговачког потока бити обустављен саобраћај преко Дјевојачког моста у Суботичкој улици.

У Федерацији БиХ ће због санације бетонске ограде на аутопуту Тарчин-Лепеница, на дионици од петље Тарчин кроз тунел Граб до улаза у тунел 25. новембар, саобраћај бити обустављен у претицајној траци, а измјештање је планирано сутра од 8.00 до 18.00 часова.

Радови се изводе и на магистралним путним правцима Прозор-Јабланица, Бусовача-Кисељак, Нови Травник-Бугојно, Јабланица-Мостар, Прибој-Калесија и Кључ-Мркоњић Град.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања при преласку границе. Због радова на подручју Хрватске, на прелазу Орашје-Жупања возила саобраћају успорено у оба смјера.

Извор: СРНА