latinica  ћирилица
22/07/2017 |  17:15 ⇒ 20:32 | Аутор: РТРС

У Милићима отворена специјална хируршка болница, породилиште и кружни ток (ВИДЕО)

У Милићима је обиљежено 58 година постојања компаније Боксит. Тим поводом, отворено је породилиште и хируршки блок у Специјалистичком медицинском центру компаније за чију је адаптацију издвојено 1.350.000 КМ, али и новоизграђени кружни ток. Свечаном отварању присуствовали су и министри у Влади Српске Неђо Трнинић и Драган Богданић.
Милићи: Отворени специјална хируршка болница и породилиште - Фото: СРНА
Милићи: Отворени специјална хируршка болница и породилиштеФото: СРНА

Специјалистички медицински центар у Милићима постао је богатији за 750 квадрата простора у којима је смјештен савремено опремљен хируршки блок са операционом салом и породилиштем у којем ће радити врхунски љекари, а грађани моћи обавити бројне здравствене услуге.

- Руда је природно богатство, народно богатство, ми је експлоатишемо и логично је да из тога дијела добити улажемо и у друге дјелатности којима се задовољавају потребе грађана - рекао је Рајко Дукић, предсједник Управног одбора компаније Боксит.

Министар здравља и социјалне заштите Српске Драган Богданић рекао је да је ово доказ да сарадња Владе и компанија, као што је Боксит, може бити и у здравственом сектору.

- Ми смо 2015. године у закону омогућили да овакве компаније, које имају могућност, социјалну одговорност и жељу, могу да отварају и здравствене установе - рекао је Богданић.

У Милићима је данас пуштен у рад и кружни ток, чија је изградња коштала 600.000 евра, а који су са по 50 одсто финансирали Путеви Републике Српске и компанија Боксит. Кружни ток свечано су отворили министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић и посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић.

Вишковић је рекао да отварањем ове кружне саобраћајнице, Милићи мијењају свој изглед и прерастају у организованију урбану средину.

Трнинић је нагласио да новоотворени кружни ток много значи грађанима Милића.

- Ово је и изузетно добар примјер сарадња Владе Републике Српске и локалних заједница, односно једне врло одговорне компаније као што је Боксит. Ово треба да буде примјер и порука и осталим локалним заједницама, јер ће Влада сигурно приоритетно рјешавати проблеме, уколико има сарадњу овога типа - рекао је Трнинић.

У првих шест мјесеци ове године компанија Боксит одлично је пословала, приходи су повећани за 56 одсто, а добит за седам пута у односу на прошлу годину.