latinica  ћирилица
26/09/2017 |  07:55 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

Савјет министара БиХ о европским интеграцијама

Савјет министара БиХ требало би данас да разматра Информацију о програму интегрисања БиХ у ЕУ, урађеним припремама и предусловима за почетак њихове израде.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

Из Савјета министара БиХ саопштено је да су на дневном реду сједнице информација о укупним активностима Дирекције за европске интеграције у вези са управљањем процесом европских интеграција и информација о припреми секторских планских докумената за ИПА два за период 2018–2020.

На дневном реду је и информација о поднесеном захтјеву "Хрватске електропривреде" за мирно рјешење спора против БиХ у вези са инвестицијом "Хрватске електропривреде" у изградњу "Рудника и термоелектране Гацко" у складу са споразумом влада тадашњих југословенских република БиХ и Хрватске о реципрочном унапређењу и заштити улагања и Уговором о енергетској повељи.

Пред министрима ће се наћи Специјални извјештај о положају и случајевима пријетњи новинарима у БиХ и приједлог мишљења о Приједлогу закона о Јавном радиотелевизијском систему у БиХ.

Биће ријечи о информацији о провођењу Акционог плана ФАТФ-а - међудржавног тијела које има за циљ да развија и унапређује мере и радње за борбу против прања новца и финансирања тероризма на националном и међународном нивоу.

На дневном реду је и информацији о Плану обуке и вјежби припадника и јединица Оружаних снага БиХ у иностранству за 2018. годину.

Пред министрима ће се наћи и приједлог споразума о сарадњи између Савјета министара БиХ и невладиних организација у БиХ.

Савјет министара ће размотрити и информацију о доношењу и реализовању одлуке о кориштењу средстава за измирење обавезе по Уговору о кредиту за Пројекат обнове стамбених јединица за расељена лица, закљученим са Саудијским фондом за реконструкцију и развој.

Извор: СРНА