latinica  ћирилица
26/09/2017 |  09:09 ⇒ 20:51 | Аутор: РТРС

Богдановић већ одушевио навијаче

Почетак НБА сезоне се полако ближи. Српски играчи су већ у Америци, а нови кошаркаш Сакрамента Богдан Богдановић је имао прилику да се представи навијачима.
Богдановић већ одушевио навијаче - Фото: Screenshot
Богдановић већ одушевио навијачеФото: Screenshot

Први "медија дан" у новој средини протекао је одлично за српског аса. Покушавао је да научи људе који су га интервјуисали да на српском језику кажу "здраво", а онда је објаснио и шта очекује од НБА лиге.

- Када је нешто ново сигурно је да ћеш уживати. Лакше је наћи мотивацију, и драго ми је да сам овдје. Могу да помогнем осталим играчима да буду бољи, ја волим тимску игру - рекао је Богдан.

Објаснио је и разлику између европске кошарке и НБА лиге.

- У Европи се игра много другачије. Другачији је систем, играш да узмеш титулу, а не да направиш франшизу. Играм професионално од 18. године. Освајао сам све што сам могао у Турској, али и у Србији - рекао је српски репрезентативац.

Богдановић се осврнуо и на циљеве.

- Када остварим један циљ, одмах постављам други. Моја прва жеља је да се што прије навикнем на нови начин игре. Друга је да имамо добру хемију и да дођемо до плеј-офа.

Он сматра да има ствари на којима мора да поради.

- Да, могу да поправим један на један, као и одбрану. Овдје се игра много брже.

За крај Богдановић је открио против кога једва чека да заигра.

- Кевин Дурант, једва чекам да играм против њега. Играли смо у финалу на Играма у Рију. Он је сјајан играч - завршио је Богдан.

Извор: Блиц