latinica  ћирилица
19/06/2018 |  08:21 ⇒ 11:50 | Аутор: РТРС

Вучић и Тачи у недjељу на новој рунди дијалога у Бриселу

Предсjедник Србије Александар Вучић и косовски предсjедник Хашим Тачи требало би да се састану у недjељу 24. јуна на новој рунди дијалога у Бриселу, сазнаjе РТС.
Вучић и Тачи - Фото: РТС
Вучић и ТачиФото: РТС

Како је раније Танјугу потврђено у Европској служби за спољне послове, два предсjедника би на новом састанку требало да првенствено разговарају о постизању свеобухватног споразума о нормализацији односа, док ће имплементација већ постигнутих споразума бити на другом мjесту агенде. 

Дијалог на високом политичком нивоу између предсjедника Александра Вучића и Хашима Тачија посњедњи пут одржан је 23. марта у Бриселу.

И тада се разговарало о свеобухватном споразуму, али је предсједник Србије највише инсистирао управо на теми формирања Заједнице српских општина. 

Пред састанак двојице предсједника, у петак и суботу, требало би да се одржи још једна рунда техничких разговора делегација Београда и Приштине.

У ЕУ нису жељели да коментаришу како је протекао билатерални састанак ЕУ и делегације Приштине која је до сада одбијала да настави технички дијалог са Београдом условаљавајући своје присуство промијеном агенде и фокуса "са Заједнице српских општина на све неиспуњене договоре, укључујући и енергетику".