latinica  ћирилица
19/06/2018 |  14:24 ⇒ 14:25 | Аутор: СРНА

Жељки Цвијановић повеља општине Модрича

Предсједнику Владе Републике Српске Жељки Цвијановић додијељена је Повеља општине Модрича за 2018. годину, највише признање ове локалне заједнице, одлучено је на данашњој сједници Скупштине општине Модрича.
Модрича, СО - сједница - Фото: СРНА
Модрича, СО - сједницаФото: СРНА

Повеља ће Цвијановићевој бити уручена на свечаној сједници Скупштине општине на Видовдан, 28. јуна, када се обиљежава Дан општине Модрича.

Скупштина општине усвојила је данас и Извјештај о извршењу буџета за 2017. годину у износу од 10.013.000 КМ, што је 38.000 КМ мање од ребалансом предвиђеног буџета.

Начелник Одјељења за финансије Борислав Гвозден рекао је да је у односу на претходну годину буџет већи за један одсто, али да и поред тога локална управа није задовољна оствареним пореским и непореским приходима који су мањи за 278.560 КМ.

"Захваљујући намјенским трансферима и грант средствима, углавном од Владе Републике Српске, буџетска година завршена је са оствареним суфицитом од 445.471 КМ", рекао је новинарима Гвозден.

Најдужа одборничка расправа вођена је о проблему узурпација на територији општине Модрича.

"Надлежне институције Репбулике Српске морају убрзати рјешавање питања узурпација, односно непостојања граничне линије између шума и шумског земљишта с једне стране и пољопривредног земљишта с друге стране, односно такозване зелене линије", јединствен је став модричких одборника.

Предсједник Скупштине општине Синиша Никић рекао је да је узурпација озбиљан проблем о којем је претходних година неколико пута расправљао локални парламент.

"Поново ћемо тражити од Народне скупштине и Владе Републике Српске да својим актима забрани сјечу шума у узурпацијама до коначног рјешења проблема који може довести до ескалације односа између Јавног предузећа `Шуме Српске` и грађана који полажу право на спорне шуме", рекао је Никић.