latinica  ћирилица
25/06/2018 |  07:38 ⇒ 13:11 | Аутор: СРНА

Савјет министара поново о мигрантској кризи

Савјет министара требало би да разматра информацију о стању у области миграција у БиХ, у вези с повећаним приливом миграната.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

На дневном реду сједнице налази се и информација о реализацији пројекта "Интегрисани програм подршке за реинтеграцију повратника по основу Споразума о реадмисији" - фаза три, за период од 1. јула до 31. децембра 2017. године, као и извјештај о раду Мјешовите комисије за праћење провођења уговора између БиХ и Хрватске о граничним прелазима за период од 25. новембра 2017. до 31. маја 2018. године.

У плану је и расправа о извјештају о стању у области безбједности хране у БиХ за прошлу годину, а предвиђено је и разматрање информације о спровођењу Плана имплементације "Преглед одбране" и Акционог плана имплементације "Плана развоја и модернизације Оружаних снага БиХ 2017-2027".

Чланови Савјета министара требало би да размотре и низ међународних споразума, те да донесу низ одлука у вези са додјелом грант средстава за културу, спорт, иноваторство, техничку културу, здравље.

Требало би да буду размотрене и информације о поступцима пред Европским судом за људска права и приједлози за закључивање пријатељске нагодбе у случајевима "Шабановић бенц ДОО против БиХ" и "Ђурковић-Обућина против БиХ".

У плану је и разматрање Приједлога средњорочне стратегије управљања дугом БиХ за период од 2017 до 2020. године, утврђивање приједлога одговора на посланичка питања и иницијативе, именовања у институцијама БиХ из надлежности Савјета министара, те давање оцјене оправданости учешћа припадника Тима за уклањање експлозивних направа Оружаних снага БиХ у мисији "Одлучна подршка" у Авганистану.