latinica  ћирилица
13/08/2018 |  12:00 ⇒ 13:05 | Аутор: РТРС

Требиње: Завршен фестивал "Music & More Summerfest"

Завршним концертом класичне музике, синоћ је у Требињу завршен интернационални фестивал који је протеклих 12 дана, у најјужнијем граду Српске, окупио 80 истакнутих професора, композитора, диригената и студената из различитих крајева свијета.

Завршни концерт фестивала “Music & More Summerfest”, први овакве врсте у региону, одушевио је Требињце, који су ротеклих 12 дана, признате свјетске музичаре могли слушати на четири различите, акустичне локације у граду.

Поред музичких радионица на којима су радили и студенти и професори, највећа вриједност фестивала, истичу извођачи је, промоција и размјена културолошких различитости.

Жеља покровитеља и домаћина фестивала је да ова културна манифестација буде нека врста синтезе музичке, ликовне и сценске умјетности сваке наредне године.

"Нико не може да вјерује да је један овакав свјетски оркестар свира у Требињу. Зову нас  из региона и честитају, а очекујемо да та сарадња буде настављена и у годинама које долазе", нагласио је градоначелник Требиња Лука Петровић.

Музичка школа, у којој су студенти свакодневно вјежбали, такође носи најљепше утиске са фестивала.

Свјетски признати музичари одушевљени су Требињем, његовом архитектуром, инфраструктуром , али и љубазношћу домаћина. Зато би жељели, додају, да наставе сарадњу већ сљедеће године.