latinica  ћирилица
13/08/2018 |  18:46 | Аутор: РТС

Опет живо на Калемегдану!

Кошаркаши Црвене звезде почели су припреме за нову, такмичарску сезону 2018–2019. окупљањем и тестовима у специјалистичкој ординацији "Вита максима" у Београду. Стефан Јанковић, иако под уговором, није се појавио на окупљању и против њега је покренут дисциплински поступак.

"Црвено-бијели" ће у Београду, гдје имају све потребне услове, обавити цјелокупне припреме, до почетка одигравања серије пријатељских утакмица.

На првој прозивци новог тренера Милана Томића, нашли су се:

Алекса Раданов, Стратос Перпероглу, Били Барон, Немања Ненадић, Мајкл Оџо, Марко Кешељ, Огњен Добрић, Дејан Давидовац, Филип Човић, Мајк Цирбес, Бориша Симанић, Душан Ристић и Бранко Лазић.

Прикључивање Мухамеда Фајеа и Џоа Регланда договорено је за средину недјеље, када ће бити обављени неопходни медицински прегледи и тестирања.

Играч Никола Јовановић, у договору са клубом и његовом агенцијом, а у циљу обезбјеђења што веће минутаже, биће уступљен у сезони 2018–2019. италијанском кошаркашком клубу Тренто, а након тога се враћа у Црвену звезду. 

Стефан Јанковић, који има важећи уговор са клубом, није се појавио на прозивци и у складу са нормативним актима клуба и уговором, спортски директор клуба је покренуо дисциплински поступак. 

Стручни штаб Црвене звезде ове године чиниће Милан Томић (први тренер), Андрија Гавриловић, Миленко Топић и Саша Косовић (помоћници), Александар Лукман (кондициони тренер), Небојша Илић (спортски директор и менаџер првог тима), доктори Небојша Митровић и Борис Глушчевић и физиотерапеут Милорад Ћирић.

Екипа ће током понедељка и уторка обавити комплетне медицинске прегледе и тестирања, а први тренинг у дворани екипа ће обавити у сриједу.

О терминима одигравања пријатељских утакмица и свим осталим важним информацијама везаним за припремни период првог тима КК Црвена звезда МТС, јавност ће бити обавјештена благовремено.