latinica  ћирилица
14/08/2018 |  07:48 ⇒ 13:35 | Аутор: Б92

Ђоковић у другом колу Синсинатија

Новак Ђоковић се пласирао у 2. коло турнира у Синсинатију послије побједе против Американца Стива Џонсона - 6:4, 7:6(4).

Српски тенисер је искористио тек девету меч лопту у дуелу који је трајао два сата и три минута.

Новак Ђоковић је у Синсинати дошао са посебним мотивом, не само да би се што боље припремио за посљедњи Гренд слем у сезони – УС опен, већ и да покуша да освоји мастерс који му недостаје, а има 30 освојених титула.

Српски тенисер је на почетку меча био прилично сигуран, добро је сервирао, разноврсним ударцима је освајао поене, али у сличном ритму је играо и Џонсон. Форхендима, волејима, слајсовима Ђоковић је приморао Американца да гријеши при крају сета и један брејк био је довољан да Новак добије први сет са 6:4.

У другом сету Новак је потпуно преузео контролу, повео је са 3:0 и изгледало је да ће брзо да заврши меч. А, онда је виђен неочекивани пад и четири везана гема која је освојио његов ривал. Ђоковићева игра се у тренутку распала, без потребе је постао нервозан и правио је превише грешака.

Осцилације су оставиле траг јер је имао пет меч лопти да дуел закључи још једним сетом 6:4, али ниједну није искористио и Џонсон је изједначио на 5:5. И када је могао да добије сет са 7:5 опет није искористио двије меч лопте па је меч отишао у тај брејк. И ту је морао да пропусти једну меч лопту, да би тек из осмог покушаја окончао дуел са Џонсоном.

Наредни ривал Ђоковића је Француз Адријан Манарино.