latinica  ћирилица
15/10/2018 |  19:21 ⇒ 19:29 | Аутор: РТРС

"Чаробњак из Мутња" добио специјално признање (ФОТО/ВИДЕО)

На недавно завршеном 27. Међународном фестивалу етнолошког филма у Београду документарни филм "Чаробњак из Мутња" аутора Бранка Лазић добио је специјално признање за допринос филмској умјетости.
Међународни фестивал етнолошког филма - Фото: РТРС
Међународни фестивал етнолошког филмаФото: РТРС

Жири у саставу Југослав Пантелић. директор Југославенске кинотеке, Анита Панић. новинарка, Даниел Рафаелић, филмски критичар и управник Хрватског аудиовизуелног центра, образложио је да се награда додјељује зато што филм на вјешт и занимљив начин дочарава свијет српског Холивуда.

Филм "Чаробњак из Мутња" је прича о Иви Цару са планине Рудник у Србији, Српском Холивуду на Ибарској магистрали, куму, пирамидама, црвеном тепиху, породици и животу.

Филм је послије премијере на Белдоксу приказан и награђиван на фестивалима у Словачкој и Црној Гори а управо ових дана учествује у званичној селекцији Тузла филм фестивала. Крајем октобра филм ће бити представљен на највећем фестивалу документарног филма у југоисточној Европи Јихлава у Чешкој, у склопу Ист силвер маркета.

Међународни фестивал етнолошког филма (Фото: РТРС)

Продуцент филма је Радио телевизија Републике Српске, извршни продуцент Александар Шева, монтажер Ведран Марић, дизајнер тона Владимир Владетић а режија и камера Бранко Лазић.