latinica  ћирилица
18/04/2023 |  18:23 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Изузетно добри услови за боравак 253 мигранта у центру Липа

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић и директор Службе за послове са странцима БиХ Жарко Лакета констатовали су данас да су услови за боравак миграната у привременом прихватном центру "Липа" изузетно добри и да нема већих проблема у свакодневном функционисању и обезбјеђивању смјештаја, хране и других потреба за око 253 миграната.
Нешић и Лакета посјетили камп Липа - Фото: Уступљена фотографија
Нешић и Лакета посјетили камп ЛипаФото: Уступљена фотографија

Осим Нешића и Лакете, камп Липа данас су посјетили градоначелник Бихаћа Елведин Седић и шеф Мисије Међународне организације за миграције /ИОМ/ Лаура Лунгароти, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

Током боравка у кампу "Липа" посјетиоци су упознати о начину рада и условима боравка у овом центру, који је изграђен по међународним стандардима прије двије године, као и о изградњи смјештаја за привремено задржавање миграната.

Констатовано је да овај објекат, односно контејнери, нису стављени у функцију и у њима нико не борави, те да ће о њиховом начину кориштења бити накнадно донесена одлука у складу са позитивним прописима и законима у БиХ.

Делегације Министарства безбједности и Службе за послове са странцима разговарале су у Бихаћу и са представницима Владе Унско-санског кантона, које је предводио премијер Мустафа Ружнић, о координисању активности између свих нивоа власти у управљању миграцијама.

Током састанка било је ријечи и о потреби правовремене размјене информација с циљем боље и ефикасније сарадње у овој области.