latinica  ћирилица
22/03/2024 |  21:13 ⇒ 21:26 | Аутор: РТРС

Вучић: Све смо ближи великом свјетском сукобу

Било је упозорења да би овакав терористички напад могао да се догоди. И ја сам то помињао. Нема сумње да смо све ближи великом свјетском сукобу који ће имати несагледиве последице, поручио је Александар Вучић, предсједник Србије, гостујући на ТВ Прва.
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић) -
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић)

- Желим да изразим грађанима и руководству Русије најискреније саучешће у нади да ће терористе ухапсити и надам да се ово никада више неће поновити. Трагични догађај који има своје несагледиве посљедице. Нема никакве сумње да ће бити даље ескалације у Украјини - рекао је Вучић.

Он је додао "да смо свакога дана све ближе великом свјетском сукобу" који ће, како је рекао, да однесе више живота него Други свјетски рат.

- Слике су стварно језиве. У сваком случају за нас је важно да смо једна од најбезбеднијих земаља у свијету. Важно је да ми предузмемо све неопходне мјере. Никада не можете да будете сигурно шта ће негдје да се догоди и како, али да упутимо полицију да у већој мјери запосједну шопинг молове, стадионе, свуда гдје имамо већи број људи. Да се припремимо за то, да сачувамо наше становништво - навео је предсједник Србије.

Он је рекао да постоји више разлога за сазивање сједнице Савјета за националну безбједност, а да је дешавање у Москви непосредан разлог.

Вучић је сазвао за сутра сједницу Савјета за националну безбједност поводом терористичког напада у Москви. Сједница ће, како се наводи, бити одржана у 9 часова.