latinica  ћирилица
24/03/2024 |  19:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Морамо да водимо рачуна о себи и јачамо војску-вријеме изазова пред нама

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас током обиласка фабрике привредног друштва Борбени сложени системи у Пљакову код Куршумлије у којој се производе оклопна борбена возила "Лазар" и "Милош", да морамо да поведемо рачуна о себи и јачамо војску и одбрамбене капацитете земље.
Александар Вучић (фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs) -
Александар Вучић (фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs)

- Ми морамо да поведемо рачуна о себи, о сопственој војсци. Очигледно је да је време изазова у геополитичком смислу пред нама. Хоћемо ли умјети да се поставимо на најбоље могући начин и да у тим нелаким временима сачувамо и мир и људе, али и земљу, као и да одвратимо сваког потенцијалног агресора? То је велико и важно питање за нас - истакао је Вучић.

Нагласио је да у сваком случају нашу војску морамо да наставимо да јачамо и наше одбрамбене капацитете да снажимо.

- Морамо да поставимо у неким фабрикама и бољи корпоративни менаџмент. Морамо да радимо још много више и још много да уложимо - поручио је Вучић.

Вучић је питао колика је просјечна плата у фабрици и добио одговор да је повећана за 15.000 динара и да сада износи са топлим оброком око 94.000 динара. Представници фабрике су рекли да та фабрика сада ради по највишим европским стандардима.
Предсједнику Србије је речено и да је планиран још један погон за монтажу, тако да ће се ту и склапати возила - "Милош" и "Лазар".

- Све што произведете данас има купце и са лакоћом проналазите купце, сви хоће све што можемо да произведемо. Сви хоће оружје, оруђе и возила. Није питање цијене, већ да ли можете да произведете - нагласио је Вучић и истакао да прије свега треба да јачамо нашу војску и одбрамбене капацитете.