latinica  ћирилица
25/03/2024 |  14:33 ⇒ 22:32 | Аутор: РТРС

Винко Мариновић и наредне сезоне у Борцу (ФОТО)

Шеф стручног штаба Фудбалског клуба Борац Винко Мариновић продужио је уговор са овим колективом.
ФК Борац, Винко Мариновић - Фото: РТРС
ФК Борац, Винко МариновићФото: РТРС

Након одличних резултата ове сезоне, челници Борца одлучили су да продуже сарадњу са искусним стручњаком, а Мариновић је потписао уговор до 31. маја наредне године.

Мариновић је у Борац дошао 28. августа 2022. године када је на клупи црвено-плавих наслиједио Ненада Лалатовића.

Ово је његов други мандат у екипи Борца, с обзиром да је црвено-плаве водио и у сезони 2013/14.

Ове сезоне, Мариновић је направио добре резултате са црвено-плавима, пошто се Борац тренутно налази на првом мјесту Премијер лиге БиХ са 12 бодова више од првог пратиоца, Зрињског.

Мариновић већ има двије освојене титуле Премијер лиге БиХ, и то са два различита клуба, пошто је пехаре подизао са Зрињским и Сарајевом.

ФК Борац, Винко Мариновић (Фото: РТРС)

Бањалучани су такође у борби за још један трофеј ове сезоне, пошто се Борац пласирао у полуфинале Купа БиХ, гдје ће играти двомеч са Широким Бријегом.

Мариновић је задовољан продужетком сарадње са клубом из Платонове улице.

- Ово је већ други мандат како радимо продужетак сарадње то говори са је задовољство обострано. Јако је битно да имамо континуитет добрих резултата и мислим да је до сада то био кључ успјеха и покушаћемо са га одржимо и у наредном периоду - рекао је Мариновић.

- Јако је битно да прво остваримо циљеве које смо зацртали на почетку сезоне, а послије ћемо размишљати о Европи. Сигурно са ће на то утицати много фактора, све зависи од тога какви противници буду на том путу - додао је Мариновић.

Спортски директор Борца Оливер Јандрић навео је да је задовољан радом шефом стручног штаба Бањалучана.

- Изузетно смо задовољни радом тренера Мариновића до сада. Овим потписом смо показали да размишљамо и о будућности клуба и радујемо се даљом сарадњом са господином Мариновићем - изјавио је Јандрић.