latinica  ћирилица
26/03/2024 |  11:18 ⇒ 12:08 | Аутор: СРНА

Вулић: Српски народ је кроз историју побјеђивао дивизије Нијемаца, Шмит за нас не постоји

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да се по ко зна који пут потврђује да БиХ земља апсурда.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Док се залажемо за европски пут, тражимо модел за дијалог и договор домаћих политичара, сарајевским улицама шепури се тамо неки туриста и осмишљава како БиХ вратити безброј корака назад - истакла је Вулићева за Срну поводом информације да ће Кристијан Шмит, који се лажно представља за високог представника у БиХ, данас наметнути Изборни закон.

Она је упитала каква је демократија гдје способним и самосталним грађанима управља некакав политички, пропали и искомплексирани тутор?

- Нема закона којим ће Шмит уништити Републику Српску и српски народ, а они који пристају да му буди поданици и послушници, те дозвољавају њемачком држављанину да им уређује БиХ, док су им уста пуна њене наводне суверености, немају се чему добром надати. Очигледно да пристају да живе у колонији и протекторату, иако тако не могу у ЕУ, за коју се наводно залажу - истакла је Вулићева.

Нагласила је да је српски народ кроз историју побјеђивао дивизије Нијемаца, и један Шмит је за нас мали мрав који сигурно неће уређивати живот становника Републике Српске који су изабрали своје политичке представнике на демократски и легитиман начин.

- И зато не постоји фрустрација и хистерија Кристијана Шмита коју политички представници Републике Српске не могу и неће побиједити. Што се нас тиче, Шмит не постоји, нити ће постојати било каква одлука или закон које он намеће - поручила је Вулићева.