latinica  ћирилица
26/03/2024 |  13:16 | Аутор: СРНА

Врховац: У Истанбулу представљање бенефита које доноси инвестирање у Српску

Вршилац дужности директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац изјавио је да ће на Инвестиционом форуму у Истанбулу бити представљене могућности инвестирања у Српску и све бенефите које то доноси.
Дражен Врховац - Фото: Уступљена фотографија
Дражен ВрховацФото: Уступљена фотографија

- Посебну пажњу обратићемо на пореску политику Републике Српске која је компаративно много повољнија за инвеститоре у односу на регион, а посебно на земље ЕУ - истакао је Врховац.

Он је рекао да ће бити представљено и неколико капиталних пројеката Владе Српске у које могу да инвестирају привредници из Турске, затим бизнис зоне и неколико домаћих компанија које су спремне за стратешко партнерство.

- Моја очекивања су велика. Ово је најбољи начин представљања Републике Српске, то јесте директан одлазак у земљу гдје су привредници који су исказали интерес за пословањем у Српској - истакао је Врховац за Срну.

Он је истакао да ће одржавање оваквих инвестиционих форума бити преокупација у раду ИРБ-а у овој години, те да након одржаног форума у Бечу, наставља се даље са његовим одржавањем у Истанбулу.

ИРБ Републике Српске организује данас у Истанбулу Инвестициони форум.

Истанбул је изабран као дестинација због великог интересовања турских привредника током "Инвест форума" у Бањалуци, као и због добрих билатералних односа Републике Српске и Турске.