latinica  ћирилица
28/03/2024 |  15:19 | Аутор: РТРС

Кошарац: Перспектива БиХ у договору два ентитета и три конститутивна народа

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац рекао је да је лажни високи представник Кристијан Шмит главни узрок кризе, противник домаћег договора и промотер БиХ као колонијалне земље у којој владају његови и закони амбасадора САД у БиХ Мајкла Марфија.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Кошарац је нагласио да овај двојац руши Дејтонски споразум и брутално крши Устав БиХ, док је политичка структура из Федерације БиХ, која их подржава, директан саучесник урушавања суверенитета БиХ.

- То је пут у опасну неизвјесност са несагледивим посљедицама - написао је Кошарац на Инстаграму.

Кошарац је истакао да је Република Српска опредијељена за поштовање Устава и дејтонске структуре БиХ, те да је јасан став да БиХ може имати перспективу искључиво у договору два ентитета и три конститутивна народа.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Кошарац је нагласио да ће одговор Републике Српске на правно насиље Шмита бити као и до сада, у складу са Уставом и законом, уз константан позив на договор два ентитета и три конститутивна народа.

- Српска никада неће пристати на визију нелегитимног странца Шмита. У таквој БиХ нема будућности за Српску и српски народ, као ни за било кога другог - навео је Кошарац.