latinica  ћирилица
10/04/2024 |  13:23 ⇒ 13:25 | Аутор: sputniknews.com

Рубљов дошао да брани титулу, па онда испао на старту

Андреј Рубљов, руски тенисер, поражен је у другом колу мастерса у Монте Карлу од аустралијског тенисера такође руског поријекла Алексеја Попирина резултатом 6:4, 6:4.
Андреј Рубљов (Фото: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER) -
Андреј Рубљов (Фото: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER)

Рубљов је у Кнежевину стигао као бранилац титуле па ће сада изгубити велики број поена.

Послије не тако успјешних турнира у Индијан Велсу и Мајамију, Андреј Рубљов није успио да подигне форму ни у Монте Карлу гдје је прошле године освојио титулу.

Коа пети носилац у првом колу био је слободан, док је у другом био велики фаворит против Попирина који је одиграо одличан меч.

Руски тенисер први је имао прилику за брејк, али након што је није искористио Попирин је то урадио на његов сервис и тако повео.

Рубољв у првом сету више није могао ни да запријети противнику.

Чинило се да се Андреј пробудио у другом сету, спасао је двије брејк лопте, а потом одузео Попирину сервис гем, међутим нада је била кратког даха јер је аустралијски тенисер одмах узвартио.

Нови брејк Попирин је направио у деветом гему, а Андреј није искористио ни последњу прилику да се врати у меч и тако је прерано завршио турнир у Кнежевини.

На Аустралијан опену Рубљов је стигао до четвртфинала и дјеловало је да није у тако лошој форми, али потом су услиједили неочекивани порази у Дохи и Ротердаму. Једино полуфинале ове сезоне играо је у Дубаију.

Попирин ће у трећем колу играти са побједником дуела Алекс Де Минор/Талон Грикспор, а побједник тог сусрета играће са бољим из дуела Новак Ђоковић/Лоренцо Мусети.