latinica  ћирилица
11/04/2024 |  11:29 | Аутор: СРНА

Бањац: Иванићев позив опозицији значи прављење велике кризе

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац оцијенио је небулозним позив почасног предсједника ПДП-а Младена Иванића опозицији да не изађе на предстојеће локалне изборе уколико буду спроведени по изборном закону Српске, истичући да то значи прављење велике кризе на овим просторима.
Дарко Бањац - Фото: РТРС
Дарко БањацФото: РТРС

- Тај приједлог не иде у корист ниједној политичкој партији, поготово опозицији - рекао је Бањац Срни.

Бањац сматра да је ријеч о небулозном приједлогу, који би довео Републику Српску и демократске принципе у велики проблем.

- Нејасно је зашто је Иванић, који је без права гласа и у својој партији, то урадио. Можда жели да се активира, а можда су му налогодавци негдје ван Републике Српске, па жели да направи још већи проблем Српској - оцијенио је Бањац.

Бањац сматра да је Иванић вјешт у томе, да је читав политички вијек посветио кризама, слушајући неке друге људе и доносећи одлуке које су биле штетне по Републику Српску.

- С те стране ме то не чуди. Али, мислим да човјек који је отишао у политичку пензију треба да ужива у њој - додао је Бањац.

Иванић је раније за федералне медије рекао да опозиција у Српској не би требала да иде на изборе ако буде донесен изборни закон Републике Српске и избори буду под патронатом Републичке изборне комисије.