latinica  ћирилица
11/04/2024 |  14:45 ⇒ 17:33 | Аутор: РТРС

Стевандић: Подршка Драгану Црногорцу на изборима у Хрватској (ВИДЕО)

У сриједу, 17. априла, биће пдржани избори за Хрватски сабор, а Срби, као национална мањина, имају право на три мандата. Један од кандидата је носилац Независне српске листе Драган Црногорац, са којим се састао предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.
Стевандић са кандидатима Независне српске листе - Фото: РТРС
Стевандић са кандидатима Независне српске листеФото: РТРС

- Постоје партије које учествују у обиљежавању "Олује" и одлазе у Книн, а постоје и Независне листа Срба који то не чине и моја је морална одговорност, а разговарао сам и са предсједником Српске и осталима, да подржимо господина Црногорца који је у свом програму рекао не "Олуји" - рекао је Стевандић, након састанка којем је присуствовао и кандидат Независне српске листе Мићо Радуловић.

Црногорац је захвалио институцијама Републике Српске за помоћ и подршку коју пружају Србима у Хрватској, које много тога веже за Републику Српску.

- Ми излазимо на изборе за 12. Изборну јединицу гдје се бирају представници српске националне мањине, три мандата у Сабору која ће бити кључна за састав већине у Влади Републике Хрватске - рекао је он.