latinica  ћирилица
11/04/2024 |  16:16 ⇒ 18:08 | Аутор: СРНА

БиХ неће нестати због Вучића и Додика, већ због сарајевских политичара попут Бећировића и Комшића

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да га Денис Бећировић и Жељко Комшић својим изјавама сваки дан све више подсјећају на двије смијешне лутке из Мапетоваца.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

На питање Срне да прокоментарише изјаве Бећировића и Комшића у вези са вечерашњим састанком званичника Републике Српске и Републике Србије у Београду, Додик је рекао да је веома интересантно колико их све погађа што се тиче сарадње Српске и Србије и односа које имају двије власти, а који, на њихову жалост, никада нису били бољи.

- У свему томе ми је најсмјешнији Денис Бећировић који се одважио и да нешто поручује Вучићу, док Комшић самоувјерено тврди да 'шта год причали у Београду неће имати ефекта на БиХ'. Ево ја им поручујем да свој политички рејтинг не могу поправити ни сталним помињањем Додика и Вучића, али као то њима храни сујету, ето нека се служе нашим именима - истакао је Додик.

Он је рекао да му је посебно интересантна порука Бећировића упућена предсједнику Србије да се, ккао он то каже, придржава међународног права. "То изјави и оста жив заговорник увођења шеријата у БиХ!? Особа, не могу га назвати политичар, јер он то није, која не поштује Дејтонски мировни споразум и Устав земље у којој живи, а тражи то од предсједника Србије који је више пута поновио да подржава и Дејтон и Устав", нагласио је Додик.

Он је рекао да је веома занимљиво да Бећировић као највећи проблем БиХ види Вучића који је дјелима показао да поштује БиХ и њене институције, а не Кристијана Шмита, који нелегално борави у БиХ, или Мајкла Марфија који константно продукују кризе и подижу тензије.

- Александар Вучић је човјек мира, који је за сарадњу, напредак и гледа у будућност. Вучић и Србија су небројено пута показали да су пријатељи Републике Српске и цијеле БиХ о чему свједоче и бројне донације у многим општинама, али то Бећировићу није по вољи јер је он човјек прошлости за којег рат у БиХ још није завршен, јер траје у његовој глави - констатовао је предсједник Српске.

Он је подсјетио Бећировића и на посљедња дешавања у Предсједништву БиХ у вези са "резолуцијом о Сребреници" гдје се игнорише став српског члана Предсједништва БиХ, па се иде тако далеко да њено писмо не може посредством инстутуција доћи у Генералну скупштину УН.

- Нико неће уништити БиХ до они којима су пуна уста БиХ, али не дејтонске, већ муслиманске и шеријатске и то све уз помоћ странаца који подржавају такву политику. Само јуче и данас, током муслиманског празника Бајрама, да сте прошли Сарајевом, било би вам јасно какав је то град у којем нема ни Г од главног града БиХ, ни М од мултиетничког како га лажно представљају. Има М али од муслимански град из којег је протјерано више од 150.000 Срба. То је град без Срба и Хрвата, етнички очишћен. Да ли је то злочин, да ли је то геноцид над једним народом? - упитао је Додик.

Он је поручио да БиХ неће нестати због Вучића или Додика, већ управо због оних попут Бећировића, Комшића или онога који би да веже коња гдје му ага каже, а који би да потлаче, боље рећи протјерају, Србе и да БиХ буде под потпуном муслиманском доминацијом.

- Е, то вам неће дозволити управо Додик и Вучић, јер ми се боримо за дејтонску БиХ, а ви за шеријатску - поручио је Додик.