latinica  ћирилица
16/04/2024 |  14:15 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Почели радови код Акване, ускоро без застоја на Источном транзиту (ВИДЕО)

У Бањалуци је почела градња кружне раскрснице на укрштању Булевара војводе Петра Бојовића и Алеје Светог Саве, укупне вриједности 2.300.000 марака и са роком за извођење радова од шест мјесеци. Ријеч је о још једном пројекту који заједнички реализују Град и Путеви Републике Српске.
Радови на кружној раскрсници код Акване (Фото: Град Бања Лука/Фејсбук) -
Радови на кружној раскрсници код Акване (Фото: Град Бања Лука/Фејсбук)

Поред овог кружног тока код Акване и Меркатора, за мјесец крећу радови на кружној раскрсници код Ауди сервиса.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да ће ово допринијети осавремењавању саобраћаја у граду, повећању протока возила и смањењу гужви.

Радови на овој раскрсници услиједили су након што су јуче започели радова на изградњи кружне раскрснице између Западног транзита и Улице Триве Амелице.

- Овдје смо да наставимо све што смо договорили у протеклих пола године, а то је да се саобраћајне гужве растерете колико је то могуће - рекао је вршилац дужности директора Путева Републике Српске Милан Дакић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је истакао да је идеја да укидањем семафора на Источном транзиту буде побољшан проток саобраћаја, као и да је ријеч о почетку радова на другој од укупно шест кружних раскрсница које ће бити изграђене у наредном периоду.

– План је да на свим раскрсницама дуж Источног транзита умјесто семафора успоставимо кружно одвијање саобраћаја, те да на тај начин спријечимо застоје и побољшамо проток саобраћаја. С тим у вези данас започињемо радове на другом од укупно шест кружних токова које ћемо на Источном и Западном транзиту изградити у наредних шест мјесеци – истакао је Станивуковић, те додао да је ријеч о инвестиционом циклусу укупне вриједности око осам милиона КМ.