latinica  ћирилица
24/04/2024 |  12:13 ⇒ 12:14 | Аутор: ТАНЈУГ

Брнабић: Резолуција о Сребреници - наметање најтеже квалификације Србији и народу

Предсједница Скупштине Србије Ана Брнабић рекла је данас да се све што се дешава са насилним гурањем тзв. Косова у Савјет Европе и резолуције о геноциду у Сребреници, намеће читавој Србији и српском народу а да у томе дио опозиције види "шансу и срећу" само зато што мисле да ће тиме ослабити предсједника Александра Вучића.
Ана Брнабић (фото:TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr) -
Ана Брнабић (фото:TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr)

- То неће ослабити Вучића, јер народ види колико се он бори. Ви мислите да ће ако то насилно прогурају, да штети Вучићу, а неће. То што је радост дијела опозиције, то говори о њима, да их не занима национални интерес и правда - рекла је Брнабић гостујући на ТВ Пинк.

Она је рекла да је резолуција о геноциду у Сребреници наметање најтеже моралне, политичке и правне квалификације за Србију и српски народ, које ће нас да прати генерацијама.

- Какав год да је исход, цијениће се борба и храброст коју је Александар Вучић поново показао - рекла је Брнабић.

Подсјетила је да је Вучић поручио помоћнику секретара Бироа за европске и евроазијске послове Стејт департмента Џејмсу О'Брајану да ће се Србија борити и да мисли да оно што Америка ради није фер, због чега ће се "мала Србија јавно супротставити и апеловати на све слободарске земље да се прикључе.

Подсјетила је да је тема геноцида у Сребреници без консултација стављена на дневни ред Генералне скупштине УН, иако је то тема искључиво за Савјет безбједности.

- И ви мислите да ће то, ако то насилно прогурају, да наштети Александру Вучићу? Не. Сви ће цијенити његову борбу и цијениће га још више, и не само у Срибји, него у свим слободарским земљама широм свијета. Али то што је радост дела опозиције, то говори о њима, да њих не занима национални интерес, ни интерес нашег народа, ни правда, ни Повеља УН - рекла је Брнабић.

Говорећи о наступу шефице делегације Србије у Парламентарној скупштини Савјета Европе (ПССЕ) Биљане Пантић Пиље када се у ПССЕ гласало о препоруци да се тзв. Косово прими у Савјет Европе, Брнабић је истакла да се Пиља борила маестрално и да није устукнула ниједан милиметар.

- Свако је могао да буде поносан на наступ Александра Вучића у УН и Биљане Пантић Пиље у ПССЕ - рекла је Брнабић.