latinica  ћирилица
24/04/2024 |  17:48 ⇒ 20:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Све већи притисак на мале земље, наставићемо борбу

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Њујорку да је током данашњих разговора са земљама азијско-пацифичког региона објаснио све разлоге због чега је Србија против усвајања резолуције о Сребреници и да су многе земље то разумјеле и говориле да би требало да се усагласе ставови, али да одлагање не зависи од Србије.
Вучић са чланицама УН из Азијско-пацифичке групе о резолуцији о Сребреници (Фото: TANJUG / TANJUG VIDEO) -
Вучић са чланицама УН из Азијско-пацифичке групе о резолуцији о Сребреници (Фото: TANJUG / TANJUG VIDEO)

- Видимо да је на мале земље притисак уочљивији и снажнији. Ми сми мали и није лако да се томе супротставимо. Велики смо посао урадили у УН. Имали смо састанак са представником Бразила, сада са Гутерешом, са специјалним савјетником УН за питање геноцида, са још пет, шест европских земаља које бар можемо да питамо да не буду против нас - рекао је Вучић.

Он је рекао и да на неким од бриселских форума може да се чује да када Приштина укине динар, формулација је да ниједна страна није спремна на компромис, и упоредио то са тим да када вас неко удари, други кажу да ниједна страна није спремна на компромис.

- Наставићемо борбу, има резултата али је тешко, мали смо за најмоћније силе, али истину не можете да побиједите силом и за нас то значи - рекао је Вучић.