latinica  ћирилица
25/04/2024 |  13:05 ⇒ 13:05 | Аутор: РТРС

Миличевић: На путу смо да обезбиједимо да на изборе изађемо као СДС

СДС је на путу рјешавања и техничких проблема везаних за излазак на изборе под именом Српска демократска странка, истакао је данас предсједник ове странке Милан Миличевић.
Милан Миличевић - Фото: Уступљена фотографија
Милан МиличевићФото: Уступљена фотографија

- Не бих да сада говорим о детаљима, али ћемо се изборити на легитиман начин и тај процес води стручни правни тим. На моју иницијативу, стручни тим странке је заслужан да смо успјели да одледимо средства која по закону припадају СДС-у из републичког буџета на основу изборног резултата и броја посланика у НСРС - рекао је Миличевић.

Он је рекао да је то дјелимично ријешило проблем финансирања СДС-а за запослене раднике, али остаје још много посла у борби са другим проблемима у којима смо се нашли од како нам је угашен рачун.

- Постоје и други извори финансирања по изборном резултату на основу броја посланика на заједничком нивоу и свих одборника на локалним нивоима. То су средства која су по закону припадају СДС-у - навео је Миличевић.

Оне је рекао да је активирана и тужба према банци код које је СДС имао рачун, јер у овој странци сматрају и имају увјеравање адвоката да је рачун угашен противзаконито.

- С обзиром на кршење основних људских права и дискриминацију у политичком дјеловању што су уставна права, а изнад свега, прекршен је уговор који смо потписали са банком јер ниједан члан уговора нисмо прекршили. По том питању сам оптимиста, а ради се о реаланом оптимизму - закључио је Миличевић.

Он је рекао да је свакодневно у контакту са људима и да у њима постоји велики страх.

- Страх међу људима од неизвјесности и несигурности шта нас то чека у блиској будућности, страх од сукоба, страх од употребе силе који шире неодговорни политичари је нешто што се проширило у јавности и што је важно спријечити. Као предсједник СДС-а могу да кажем да важем сваку своју ријеч да не кажемо ријеч превише и да будемо одговорни у свакој својој изјави и поступку. Бићемо и јесмо глас разума и овај пут апелујем на све политичаре да је запаљива реторика нешто што заиста уноси немир међу људе. То могу ријешити одговорни политичари водећи одговорну националну и економску политику. СДС ће то чинити ради заштите становника и Републике Српске - нагласио је Миличевић.

Циљ СДС-а је, каже Миличевић, вратити повјерење у институције и вратити одговорност за вођење локалних заједница и Републике Српске.

- Актуелна власт на републичком и заједничком нивоу води авантуристичку политику, стварајући страх међу становништвом - рекао је Миличевић.