latinica  ћирилица
25/04/2024 |  18:56 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Шесточланој породици Крунић нови дом од организације "Срби за Србе" (ВИДЕО)

Шесточлана породица Крунић из Источног Сарајева, уселила је у нову кућу која је саграђена акцијом хуманитарне организације "Срби за Србе". Градња и потпуно опремање куће за Круниће на Павловцу, коштала је око 127.000 КМ.
Нови дом за Круниће - Фото: РТРС
Нови дом за КрунићеФото: РТРС

Док су њихови вршњаци маштали о скупим телефонима и рачунарима Виктор, Василије, Миа и Мона сањали су кров над главом.

Захваљујући организацији "Срби за Србе", сан им се остварио. Срећу не могу да сакрију ни њихови родитељи.

- Дјеца су пресрећна, имају своју собу да се играју, огроман је дневни боравак, купатило и ходник. Углавном то је сада наше, хвала Богу. Драго ми је да су ми дјеца у своме и да не плаћамо више кирију - казао је Далибор Крунић, домаћин ове породице.

Кирију су плаћали десет година колико је трајала борба и живот у нехуманим условима.

Срби, са свих страна свијета, побринули су се да Крунићи добију своје парче земље и потпуно нови опремљен дом.

- Значи нам много. Првенствено двориште, да можемо изаћи, искључиво због дјеца, не ради нас - рекла је Јована Крунић, мајка Виктора, Василија, Мие и Моне.

Хуманитарна организација Срби за Србе за породицу Крунић чули су прије двије године, а захваљујући донаторима нови дом саграђен је и прије очекиваног времена.

- Изградили смо кућу од темеља до крова, комплет је сређена, урађена је фасада, унутрашњост је опремљена бијелом техником и намјештајем. Још један пројекат иза нас - истакао је Младен Милић из хуманитарне организације "Срби за Србе".

Захваљујући труду и пожртвовању ових људи великог срца, још једна породица закорачила је у љепшу и бољу будућност, а своју мисију "Срби за Србе" настављају на неком другом мјесту, и даље помажући онима којима је потребна.