latinica  ћирилица
25/04/2024 |  20:55 ⇒ 23:07 | Аутор: РТРС

Српски народ неће дати своје институције, легитимно изабране представнике и своју Републику (ВИДЕО)

Српски народ неће дати своје институције, легитимно изабране представнике и своју Републику, поручено је са 15. трибине "Угрожена Српска-одлучан одговор" која је огранизована у бањалучком насељу Петрићевац.
Трибина - Фото: РТРС
ТрибинаФото: РТРС

Истакнуто је да се Република Српска налази у најизазовнијем периоду од одбрамбено-отаџбинског рата, те да јој је неопходно јединство и слога.

- Окупили смо се да кажемо да не дамо Републику Српску и да је то наша највећа светиња, највећи пројекат 20. вијека - рекао је ТО1 Милан Кецман предсједник Борачке организације Петрићевац.

Поручио је да се не смије дозволити да се каже да је било која жртва била узалудна.

Фото: РТРС

- Да се обезбиједи уставно-правни статус Републике Српске и српског народа у оквиру Дејтона и да Република Српска својом снагом и јединством буде тај замајац, носиоц снаге суживота - поручио је Дарко Матијашевић предсједник Покрета "Одбрана Српске".

Марко Ромић, савјетник предсједника Републике Српске истакао је у посљедње вријеме присутна реторика силе, наметања и потискивања српског и хрватског народа која узима маха.

- И то је оно што "Одбрана Српске" и ове трибине желе да поруче, да упознају наш народ и да пошаљемо поруку да таква реторика нема мјеста када су у питању српски политички представници и српски народ - поручио је Ромић.