latinica  ћирилица
26/04/2024 |  11:24 ⇒ 11:26 | Аутор: Агенције

Тужилаштво формирало предмет против Мила Ђукановића

Више државно тужилаштво у Подгорици формирало је предмет поводом интервјуа бившег предсједника Црне Горе и ДПС-а Мила Ђукановића.
Мило Ђукановић (фото: архива/EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) -
Мило Ђукановић (фото: архива/EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

Ријеч је о интервјуу за подгорички Радио Антена М у којем је Ђукановић посљедња хапшења његових најближих сарадника назвао политичким реваншизмом и упоредио са крвном осветом.

Након детаљне анализе интервјуа Више државно тужилаштво ће по потреби предузети и друге мјере и радње у циљу доношења одлуке о евентуално почињеном кривичном дјелу, саопштено је порталу РТЦГ из Вишег тужилаштва у Подгорици.

- Више државно тужилаштво у Подгорици формирало је предмет поводом објаве интервјуа на порталима, који је Антена М дао М.Ђ, а који је од Управе полиције достављен на оцјену овом тужилаштву ради преиспитивања евентуалног постојања елемената бића кривичног дјела за које се гоњење предузима по службеној дужности - навели су из тужилаштва, преноси Тањуг.

Тужилаштво је, додаје се, дало налог Управи полиције да од Радија Антена М прибави и достави овом тужилаштву интервју у електронској форми, те ће се, како кажу, након детаљне анализе интервјуа, по потреби предузети и друге мјере и радње у циљу доношења одлуке

Ђукановић је у интервјуу још рекао да се у земљи живи у "затрованој атмосфери" и да ће се, како је навео, "ћеранија по Црној Гори наставити". Навео је и да је дужан да на то упозори, јер је "црногорско друштво друштво осветника“.