latinica  ћирилица
30/04/2024 |  13:45 | Аутор: СРНА

Рекордна попуњеност смјештаја у Требињу за празнике

За првомајске и васкршње празнике у Требињу је попуњеност смјештајних капацитета на рекордном нивоу, рекао је Срни портпарол Туристичке организације Требиње Никола Кокић.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

Кокић каже да то говори да је Требиње атрактивна локација за посјету око првомајских и васкршњих празника.

- На руку нам иду и временске прилике које су послужиле, као и то што су спојени ове године вјерски и првомајски празници - оцјењује он.

Према његовим ријечима, највећи број туриста у Требиње је дошао из региона, односно Србије, Црне Горе, Хрватске, али и страних туриста као што су туристи из Кине.

- То је све показатељ да се Требиње позиционирало на туристичкој мапи свијета и да је атрактивно људима из региона али и других меридијана - рекао је Кокић.

Он је оцијенио да су првомајски празници постали својеврстан бренд свих који који открију Требиње као дестинацију, те истакао да је много разлога за посјету најјужнијем граду Српске.

"Неке од атрактивних локација су љетња башта Платани, "Херцеговачка кућа", зелена пијаца, споменичко насљеђе, градски парк, старо градско језгро, манастир Херцеговачка Грачаница и слично - рекао је Кокић.

Он је рекао да су излетишта у околини града актрактивна за посјету, те очекује да ће за први мај, бити пуно излетиште Студенац, као и Убла.

- Сви који дођу у Требиње имаће много садржаја да обиђу, надамо се да ће квалитетно да проведу вријеме и да ће нам се вратити - рекао је Кокић.