latinica  ћирилица
30/04/2024 |  14:06 ⇒ 15:44 | Аутор: РТРС

Ђурђевић Стаменковски министарка за бригу о породици и демографију у Влади Србије

Предсједница странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски предложена је за министарку за бригу о породици и демографију у Влади Србије.
Милица Ђурђевић Стаменковски - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Милица Ђурђевић СтаменковскиФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Ђурђевић Стаменковски, рођена 1991. године, која ће на тој функцији заменити Дарију Кисић. На факултету политичких наука Универзитета у Београду стекла је звање дипломираног политиколога, а суоснивач је српске странке Заветници.

Један је од аутора "Платформе за обнову суверенитета" на Косову и Метохији. По стицању пунолетства, организовала је и прве политичке скупове, и то митинге и демонстрације за очување Косова и Метохије у саставу Србије, 2007. и 2008. године, а 2022. године била је предсједнички кандидат на изборима, када је изборну трку завршила на петом месту са освојених 4,23 одсто гласова.

На парламентарним изборима 17. децембра 2023. листа "Милица Ђурђевић Стаменковски - Бошко Обрадовић - Национално окупљање - Државотворна снага - Српска странка Заветници - Српски покрет Двери" освојила је 105.165 (2,76 одсто) и није прешла изборни цензус.

Присуствовала је и митингу "Српска те зове" у Бањалуци.

Тада је истакла је да су Срби из Србије и Републике Српске окупљени како би послали поруку саборности и јединства.

Подсјетимо, Српска напредна странка одржала је данас сједницу Предсједништва, након које је мандатар Милош Вучевић саопштио имена предложених министара нове Владе Србије.