latinica  ћирилица
30/04/2024 |  16:11 ⇒ 16:36 | Аутор: Агенције

Филм "Краљ лавова" добио преднаставак (ВИДЕО)

Дизни је објавио први тизер за предстојећи играни филм "Муфаса: Краљ лавова", преднаставак филма "Краљ лавова" из 2019. године.
Дизни (Фото: EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA) -
Дизни (Фото: EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA)

Филм је режирао Бари Џенкинс, редитељ Оскаром награђеног филма "Мјесечина", док је сценарио написао Џеф Нејтансон, сценариста филмова "Терминал" и "Ухвати ме ако можеш".

Филм прати раст и успон лава Муфасе, Симбиног оца. Муфаса је био сироче, али срећа му се осмијехнула након што је упознао лава Таку, насљедника престола краљевства лавова.

Филм ће приказати Муфасину потрагу за судбином, као и однос са братом Таком, који му је годинама постао непријатељ, иако су одрасли заједно.

Међу гласовним глумцима предстојећег филма биле су многе холивудске звијезде. Џон Кани, Сет Роген, Били Ајхнер, Доналд Гловер и Бијонсе Ноулс-Картер понављају своје улоге из претходног филма. Придружили су им се Арон Пјер, Келвин Харисон млађи, Мадс Микелсен, Тандиве Њутн, Кит Дејвид и Блу Ајви Картер.

Муфаса тизер је прикупио више од 300.000 прегледа у року од три сата, али мишљења фанова су подијељена. Док једни пишу да филм изгледа боље од "Краља лавова" из 2019. године, други нису задовољни причом и стилом анимације.

Филм "Муфаса: Краљ лавова" биће премијерно приказан 20. децембра ове године.