latinica  ћирилица
02/05/2024 |  16:31 ⇒ 16:31 | Аутор: РТРС

Стевандић: Српска поштује слободу и независност медија

Предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић изјавио је да је поносан на чињеницу да Република Српска и њене највише институције у потпуности поштују слободу и независност медија, загарантоване законом и Уставом.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Стевандић је честитао новинарима, удружењима новинара и свим запосленима у средствима јавног информисања у Републици Српској 3. мај – Међународни дан слободе медија.

- Слободни и објективни медији, посвећени истини и правди, тачном и правовременом информисању јавности о свим важним догађајима један су од најважнији стубова сваког демократског друштва - поручио је Стевандић у честитки.

Он је нагласио да је Народна скупштина Српске увијек отворена за сарадњу са медијима, подржавајући професионално и објективно новинарство, саопштено је из парламента Српске.

- Захвални смо представницима медија због доприноса на јачању владавине права и парламентаризма, те промоцији културе дијалога и заштите људских права у Српској. Желим вам много успјеха у раду и да, у служби истинитог информисања јавности, сачувате слободу и објективност - навео је Стевандић у честитки.