latinica  ћирилица
04/05/2024 |  08:59 ⇒ 09:33 | Аутор: РТРС

Васкршња хуманитарна представа "Ми свој пут знамо" у организацији Одбора за помоћ КиМ (ВИДЕО)

Одбор за помоћ Косову и Метохији у сриједу, 8. маја, у Бањалуци организује васкршњу хуманитарну представу "Ми пут свој знамо".
Милорад Арлов и Бранка Шпирић - Фото: РТРС
Милорад Арлов и Бранка ШпирићФото: РТРС

Представу ће извести ученици Основне школе "Бранко Ћопић" из Бањалуке у сарадњи са Одбором за помоћ Косову и Метохији у склопу акције "Вршњаци Републике Српске вршњацима са Косова и Метохије".

- Осим редовне наставе поклањамо доста времена и осталим активностима, и трудимо се да будемо професионални са дјецом која то оправдају заиста на најбољи начин. Имали смо и до сада доста представа, а ову коју ћемо сада изводити, настала је прије четири године на Светосавској академији. Доста је у представи и симболичних детаља, а текст је рађен на основу српских патриотских пјесама, и сваки стих има своју поруку -  рекла је Бранка Шпирић, директорка ОШ "Бранко Ћопић" Бањалука, гостујући у нашем Јутарњем програму.

Одбор позива све заинтересоване да својим присуством увеличају овај догађај који је ће бити одржан у културном центру Бански двор са почетком у 19 часова.

Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији на територији Космета боравио је више од 140 пута, али од доласка на власт Аљбина Куртија често стижу и забране уласка, а тако је било и прије два дана.

- Сигурно да приштинским властима смета моја велика активност, долазак дјеце у Републику Српску, потом изградња Дома на Космету, али то нас сигурно неће омести да наставимо са хуманитарним акцијама, као што је и ова у Банском двору у Бањалуци. Мој једини гријех је био што сам желио са нашим народом на Косову и Метохији да дочекам Васкрс - нагласио је Арлов.