latinica  ћирилица
04/05/2024 |  16:47 ⇒ 16:48 | Аутор: СРНА

Дрвар: За лијечење Ане Глогиње за један дан прикупљено 25.000 КМ

За лијечење самохране мајке Ане Глогиње из Дрвара у Турској за један дан је на два хуманитарна догађаја прикупљено око 25.000 КМ.
Ана Глогиња - Фото: СРНА
Ана ГлогињаФото: СРНА

Глогиња је изразила велику захвалност организаторима и истакла да су њен град и суграђани још једном показали јединство.

- Без ријечи сам. Мој град и суграђани су показали да су увијек ту једни за друге. Још мало па сам скупила за новац за операцију. Послије је потребно скупити новац за путне трошкове, боравак и рехабилитацију у Турској - рекла је Глогиња.

Она је објаснила да је у току једног дана организован хуманитарни концерт Аматерског културно-умјетничког друштва /АКУД/ "Мира Лукач" у Радничком дому и музичких извођача поријеклом из Дрвара у хотелу "Дрвар".

Црвени крст општине Дрвар покренуо је и хуманитарну акцију "Сви за Ану" у оквиру које се до 31. маја позивом на "М:телов" број телефона 1432 може даровати једна КМ за њено лијечење.

Помоћ се може уплатити и на жиро рачун Ане Глогиње отворен код Интеза Санпаоло банке 1544119994900135.

Двадесетдеветогодишња Ана Глогиња рањена је 2019. године када је на радном мјесту у угоститељском објекту из службеног пиштоља ранио у кичму полицијски службеник.

Љекари су јој једва спасили живот, а она је од тада непокретна. Сада настоји да прикупи новац за операцију у Турској за шта јој је потребно 26.000 евра.