latinica  ћирилица
06/05/2024 |  10:31 ⇒ 14:58 | Аутор: РТРС

УИО: Одузета већа количина непријављеног новца у личном пртљагу код држављанина Турске

Службеници УИО у сарадњи са службеницима Граничне полиције БиХ успјешно су спријечили покушај нелегалног уноса веће количине новца на Међународном aеродрому Сарајево,објављено је на Интернет страници УИО.
Одузет новац (Фото: uino.gov.ba) -
Одузет новац (Фото: uino.gov.ba)

Током редовне провјере путника и путничког пртљага који су слетјели авионском линијом Истанбул-Сарајево, извршен је преглед турског држављанина А.Х. који је поред личног пртљага имао сакривен новац различитих валута и то у износу од 50.970 Евра и 5.000 америчких долара, истичу из УИО.

Турски држављанин прије прегледа негирао је да код себе има робу за царињење и да нема ништа осим личног пртљага. Против починиоца описаних незаконитости биће покренути одговарајући поступци пред надлежним судом.

Из УИО подсјећају да су сви путници који уносе или износе готовину или вриједносне папире у износу већем од 10.000 евра дужни да то пријаве царинским службеницима на међународним граничним прелазима.

Из УИО позивају све грађане да на отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик нелегалне трговине, пореске или царинске утаје.

Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.