latinica  ћирилица
08/05/2024 |  13:56 ⇒ 14:14 | Аутор: РТРС

Цвијановић са Рогожником: Билатерални односи нису оптерећени отвореним питањима

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и бјелоруски министар индустрије Александар Рогожник оцијенили су у Бањалуци да билатерални односи нису оптерећени отвореним питањима, те да то представља добар темељ за јачање сарадње у свим областима које су од обостраног интереса.
Александар Рогожник и Жељка Цвијановић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Александар Рогожник и Жељка ЦвијановићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Цвијановић је током састанака са делегацијом Бјелорусије, коју је предводио Рогожник разговарала о даљој конкретизацији сарадње, како у области привреде и пољопривреде, тако и у другим секторима попут туризма, културе и спорта.

Посебно је указано на важност даљег унапређења пријатељских веза Бјелорусије и Републике Српске, заснованих на политичком разумијевању и веома доброј институционалној сарадњи која се успјешно развија и на највишем нивоу, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Током састанка саговорници су оцијенили веома значајним Меморандум о сарадњи у области пољопривреде који су данас потписали министар Рогожник и ресорни министар у Влади Републике Српске Саво Минић.

Овом приликом, српски члан Предсједништва БиХ упознала је саговорника и о актуелним политичким темама у БиХ, указавши на неопходност досљедног поштовања Дејтонског мировног споразума и уставне позиције свих народа, као и различитих нивоа власти у БиХ.