latinica  ћирилица
08/05/2024 |  16:20 | Аутор: СРНА

Необична сњежна олуја захватила Москву (ВИДЕО)

Необична сњежна олуја оставила је Москву под снијегом, јавили су извјештачи агенције ТАСС из различитих дијелова руске пријестонице.
Москва (Фото:EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV) -
Москва (Фото:EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

Снијег, праћен снажним вјетровима, пријављен је у југоисточном, источном и сјевероисточном дијелу града, а пада и у центру Москве, укључујући подручје близу сједишта агенције ТАСС.

У Москви је недавно падао снијег, али падавине нису биле тако дуготрајне и интензивне. Снијег се сада више не топи након што падне на земљу, као што је то био случај прије неколико часова.

На снази је "жути метеоаларм", који означава потенцијално опасне услове и повезан је са налетима вјетра максималне брзине између 15 и 20 метара у секунди. Упозорење на временске неприлике биће на снази до 21.00 час по московском времену.

Руски хидрометеоролошки центар прогнозира да ће ноћ бити хладна, а могуће су и нове сњежне падавине. Температура у Москви могла би да се спусти до минус три степена Целзијусова, а у предграђу до минус четири степена Целзијусова. Вјетар ће бити сјеверозападни брзине од осам до 13 метара у секунди, уз налете вјетра брзине између 15 и 20 метара у секунди.