latinica  ћирилица
09/05/2024 |  15:37 ⇒ 17:30 | Аутор: РТРС

Винки Марјановић Светосавска награда обавеза за даље преношење знања (ВИДЕО)

Професорица физике у СШЦ „Петар Кочић“ у Зворнику Винка Марјановић један је од добитника овогодишње Светосавске награде.
Винкa Марјановић - Фото: РТРС
Винкa МарјановићФото: РТРС

Иако је почаствована овом наградом која је дошла као резултат њеног рада и залагања, истиче да и након 25 година рада и низа генерација и ученика којима је предавала ова награда представља обавезу за марљив рад и у наредном периоду.

Свој предмет предаје са много љубави и знања ученицима Гимназије и Медицинске школе трудећи се да им на што једноставнији начин приближи ову природну науку која проучава и објашњава материју и њене основне облике кретања.

Иако има 25 година рада и искуства у настави професорица Винка и данас се темељно припрема за сваки час. Како каже свако одјељење је специфично, а посебан изазов представљају талентовани и надарени ученици који желе да знају вишеи трагају за бројним одговорима. Они су инспирација и за професора којем онда није тешко да се додатно припреми како би могао да им покаже пут и да одговоре. А било је током ових 25 година много таквих. Неки су и завршили физику, докторирали, а професорица Винка Марјановић им је сигурно била узор на њиховом путу успјеха.

Опширније у прилогу: