latinica  ћирилица
10/05/2024 |  12:12 ⇒ 12:14 | Аутор: СРНА

Комазец: Новинаре "Јединства" Албанци истјерују из просторија

Директор "Јединства" Рада Комазец рекла је да новинарима тог листа пријети принудно исељење из канцеларија у Косовској Митровици јер их Албанци по други пут истјерују из радног простора.
Косовска Митровица (Фото: TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs) -
Косовска Митровица (Фото: TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs)

Комазецова је навела да им је речено да су просторије, које користе дуже од 20 година и које су припадале предузећу "Лукс", продате и да зато више не могу боравити у њима.

- Албанци су сву нашу имовину, и покретну и непокретну, у Приштини отели 1999. године, а сада нас опет прогоне из простора који смо, као лист прогнаник, добили на кориштење од Координационог центра за Косово и Метохију 2003. године - рекла је Комазец за сајт Удружења новинара Србије.

Она је објаснила да је прије два мјесеца у просторије "Јединства" дошао њима непознати човјек и рекао да је купио некретнине које припадају друштвеном предузећу "Лукс" преко Агенције за приватизацију у Приштини и да је потребно да се просторије испразне.

Новинари "Једиства" су у новембру 1999. године напустили простор у Дому штампе у Приштини по налогу Кфора, који није могао да им гарантује безбједност.

Одатле су најприје отишли у Звечан, па у Косовску Митровицу, гдје је Координациони центар за Косово и Метохију реновирао просторије и 50 метара квадратних дао листу "Јединство".