latinica  ћирилица
31/08/2015 |  15:41 | Аутор: СРНА

АМС РС: Возачи да обрате посебну пажњу у зонама основних и средњих школа

Ауто-мото савез Републике Српске позвао је возаче да, због почетка нове школске године, обрате посебну пажњу у зонама основних и средњих школа, као и на ђаке који се крећу дуж коловоза.

Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство просвјете и културе Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез тим поводом у септембру спроводе кампању "Школа је за нас, опрез је за вас", с циљем безбједног учешћа ђака у саобраћају током цијеле школске године, саопштено је из Ауто-мото савеза.

Кампањом се жели унаприједити знање и понашање код дјеце као ризичних учесника у саобраћају путем образовних материјала, свјетлоодбојних прслука, радио и телевизијских спотова, а родитељи као најмотивисанији треба да пренесу дјеци елементарно знање неопходно за њихово правилно и безбједно учешће у саобраћају.

Посредством тих материјала родитељи ће бити упознати о опасностима које вребају дјецу у саобраћају, њиховом безбједном превозу када се возе у возилу, ограниченим психофизичким способностима у односу на одрасле, као и о информацијама релевантним за њихово самостално и безбједно учешће у саобраћају.

Радници Ауто-мото савеза и ауто-мото друштава дијелиће образовне материјале у зонама основних школа широм Републике Српске, те помагати да ђаци безбједно стигну у школу.