latinica  ћирилица
01/10/2016 |  10:54 ⇒ 14:23 | Аутор: РТРС

Званичници Српске упутили честитку Јеврејима поводом Нове године

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку свим Јеврејима и јеврејским општинама у Републици Српској и БиХ поводом јеврејске Нове године – Рош Хашане.
Застава Републике Српске - Фото: РТРС
Застава Републике СрпскеФото: РТРС

“Желим да Нову годину дочекате у кругу породице и пријатеља и да вам Нова 5777. година година донесе много здравља, среће и успјеха“, наведено је у честитки предсједника Додика.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку јеврејским општинама и свим Јеврејима у Републици Српској и БиХ поводом јеврејске Нове године. "У име Владе Републике Српске и своје име, а поводом јеврејске 5777. Нове године - Рош Хашане, свим Јеврејима у Републици Српској и БиХ, упућујем искрене честитке", истиче се у честитки премијера Српске.

Цвијановићева је зажељела свим Јеврејима у Српској и БиХ да овај велики празник проведу у миру, срећи и здрављу, у кругу својих најмилијих, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

"Нека симболика празника стварања свијета и човјека буде водиља у даљој изградњи суживота, толеранције и међусобног разумијевања", додаје се у честитки Цвијановићеве.

Извор: РТРС/СРНА