latinica  ћирилица
22/03/2024 |  19:43 ⇒ 19:54 | Аутор: Агенције

Огласила се Кејт Мидлтон о својој болести (ВИДЕО)

Принцеза од Велса Кејт Мидлтон објавила је вечерас да јој је дијагностикован рак у 42. години и да је подвргнута "превентивној" хемотерапији, преноси Дејли мејл.
Кејт Мидлтон (Фото: EPA-EFE/ANDREW MATTHEWS / POOL) -
Кејт Мидлтон (Фото: EPA-EFE/ANDREW MATTHEWS / POOL)

У дубоко емотивној видео поруци, снимљеној у Виндзору у сриједу, Кетрин је открила да је вијест дошла као "велики шок" и да су она и Вилијам "чинили све што могу да обраде и управљају овим због њихове младе породице".

Дијагноза је дошла неколико дана након што је виђена како се смије са принцом Вилијамом док су напуштали своју омиљену фарму у близини куће у Виндзору.

Говорећи са клупе окружене нарцисима и прољећним цвјетовима, рекла је "Требало нам је времена да све објаснимо Џорџу, Шарлот и Луису на начин који им одговара и да их увјеримо да ћу бити добро".

- Као што сам им рекла "Добро сам и сваким даном постајем све јача фокусирајући се на ствари које ће ми помоћи да излијечим; у мом уму, тијелу и духу. Имати Вилијама поред мене такође је велики извор утјехе. Као и љубав, подршка и доброта коју су показали многи од вас. То нам обома значи много" - рекла је Мидлтон.

Кетрин је рак откривен тек након што је у јануару подвргнута великој операцији абдомена на Лондонској клиници.

Кенсингтонска палата је саопштила да неће дијелити детаље о томе какву врсту рака принцеза има, нити у којој је фази рака и замолила је људе да не спекулишу.

Подразумијева се да су краљ – који се такође тренутно лијечи од рака – и краљица обавијештени о вијестима.