latinica  ћирилица
24/03/2024 |  17:53 ⇒ 18:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Кандидати СДСС-а на изборима у Хрватској - Пуповац, Јецков и Шимпрага

Самостална демократска српска странка (СДСС) на парламентарне изборе у Хрватској, заказане за 17. април, излази самостално у 12. изборној јединици, а кандидати ће бити предсједник СДСС-а Милорад Пуповац и потпредсједнице Драгана Јецков и Ања Шимпрага, одлучила је данас Главна скупштина странке.
Милорад Пуповац - Фото: Screenshot/YouTube
Милорад ПуповацФото: Screenshot/YouTube

- На изборима морамо доказати да је наше политичко представљање Срба у Хрватско аутентично и да нема другога и аутентичнијега и ви то знате и ви сте дио тога - поручио је Пуповац члановима Главне скупштине странке, пренијела је Хина.

Пуповац је истакао да су иза СДСС-а године у којима су и та странка и српски народ у Хрватској били ућуткивани и стигматизовани, у којима су посебно представници екстремне деснице, али и поједини љевичари настојали да граде своју политику ућуткивањем Срба и њиховом стигматизацијом.

Он је подсјетио да је током протеклих 25 година СДСС носила одговорност и владала у низу градова и општина, али да никада није имала претензије да влада Хрватском, истичући да их нема ни сада.

- Слободно им било ако мисле да је то за добробит заједничке земље, али ми не вјерујемо у то - рекао је Пуповац, напомињући да је пред СДСС-ом задатак обнове "јавног гласа странке и заједнице и проширивања простора политичког дјеловања".

Пуповац је истакао да ће то бити један од првих задатака СДСС-а и у кампањи и послије ње.

Пуповац је истакао да је СДСС опредјељена да хрватско друштво буде друштво слободе за сваког, за све политике и етничке разлике.