latinica  ћирилица
27/03/2024 |  12:45 ⇒ 13:31 | Аутор: СРНА

Црнадак: Република Српска је светиња

Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Црнадак рекао је да ће ова странка на сутрашњој посебној сједници Народне скупштине наступити са познатих позиција да је Републике Српска светиња и да њене надлежности, територија, имовина, институције не могу бити предмет било каквих расправа.
Игор Црнадак - Фото: Уступљена фотографија
Игор ЦрнадакФото: Уступљена фотографија

- За нас нико није важнији и нико није изнад Републике Српске. Једино око чега се сви можемо окупити је Српска - рекао је Црнадак након сједнице Колегијума Народне скупштине.

Он је додао да ће Дејтонски споразум и уставно-правну позицију Републике Српске бранити по сваку цијену од било којег дијела свјетске адресе, али, како је навео, "и од авантуристичких потеза и непромишљених политика у самој Српској".

Црнадак је навео да ова странка подржава одлуку о одржавању сутрашње посебне сједнице Народне скупштине да би се, како каже, отворила расправа о томе због чега се не спроводе одлуке, закони, закључци са претходних сједница.

Предсједник Парламента Ненад Стевандић раније је рекао да је посебна сједница Народне скупштине Републике Српске заказана за сутра кад би посланици требало да разматрају актуелну безбједносну ситуацију у свијету са реперкусијама на Српску.