latinica  ћирилица
17/04/2024 |  10:26 ⇒ 10:32 | Аутор: ТАНЈУГ

Дубаи поплављен, аеродром у том граду затворен због рекордних падавина (ВИДЕО)

Дубаи је поплављен, а аеродром у том граду у Уједињеним Арапским Емиратима (УАЕ) затворен је након што је у том граду забиљежена рекордна количина падавина током 24 сата која се обично биљежи током годину дана, јавила је агенција WАМ.
Невријеме у Дубаиу (Фото: EPA-EFE/ALI HAIDER) -
Невријеме у Дубаиу (Фото: EPA-EFE/ALI HAIDER)

Авио-компанија "Емиратес Аирлинес" обуставила је летове из Дубаија од јутрос до поноћи 18. априла због неповољних временских услова, а међународни аеродром у том граду савјетује путнике да не долазе на аеродром, осим ако је то апсолутно неопходно због поплава без преседана које су погодиле Уједињене Арапске Емирате (УАЕ).

Аеродром у Дубаију саопштио је да летови и даље касне и да се преусмјеравају и да аеродром улаже максималне напоре да летови што прије буду обновљени.

Компанија "Емиратес Аирлинес" саопштила је да ће наставити да обавља процедуре за путнике који долазе у Дубаи, као и за транзитне путнике.

Летови су преусмјерени у уторак увече након што је аеродром у Дубаију дјелимично потопљен.

У Дубаију је у уторак у року од 24 сата пало више од 120 милиметара кише по метру квадратном, а очекује се наставак падавина.

Обилне кише и јаки вјетрови погодили су УАЕ, Бахреин и Оман, гдје је 18 људи погинуло у поплавама у недјељу и понедјељак.

У Дубаију су затворене школе, отказани спортски догађаји, а градски тржни центри претрпили су озбиљну штету, као и поједини путеви.