latinica  ћирилица
26/04/2024 |  13:00 ⇒ 16:33 | Аутор: РТРС

Амиџић: Конаковићеве сулуде изјаве доказују реалност БиХ (ВИДЕО)

Сулуде су изјаве на конференцијама за новинаре министра иностраних послова БиХ Елмедина Конаковића и његово повезивање нас из Републике Српске са дешавањима у ФБиХ, каже за РТРС министар финансија у Савјету министара БиХ Срђан Амиџић.
Срђан Амиџић - Фото: РТРС
Срђан АмиџићФото: РТРС

- Покушао сам рационално да објасним себи конференције за новинаре и изјаве Елмедина Конаковића. И једино моје рационално објашњење јесте да је Конаковић стварно имао везе са шефом нарко картела, те да је због коришћења недозвољених супстанци повезао нас из Републике Српске са дешавањима у ФБиХ. То је сулудо - каже Амиџић.

Амиџић пита "каква је то Федерална управа полиције, ако ми из Републике Српске можемо да њоме управљамо".

- Оно што је проблем, јесте да не постоји функционалност, нити могућност, када је у питању ФБиХ, да на један систематичан и ефикасан начин обавља послове који су им повјерени. Можете замислити када се то издигне на ниво заједничких институција, колико је то тешко, а неријетко немогуће да направите заједнички консензус и договор са толико партија - каже Амиџић.

У сваком случају, истиче Амиџић, трагикомична и конференција за новинаре и изјаве Конаковића.

- Те изјаве доказују реалност ФБиХ, али нажалост и земље која се зове БиХ - каже Амиџић.

Подсјећамо, министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић тврди да нема било какве везе са нарко-картелом и да су људи хапшени у акцији "Блек тај два" како би тужилаштво од њих "исциједио" доказ против њега.

На конференцији за новинаре, поводом међународне полицијске акције "Блек тај два" усмјерене против најближих сарадника шефа нарко-картела Едина Гачанина Тита, Конаковић је рекао да је прије неколико седмица упозорен да ће морати да објаснити везе са нарко-картелом.