latinica  ћирилица
26/04/2024 |  14:39 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Истина о Сребреници - Како су причали Хакија Мехољић и Мунира Субашић (ВИДЕО)

Док у Њујорку у УН делегација Србије води борбу да свијету објасни и изнесе чињенице о страдањима у Сребреници и да се тамо, како су утврдили и највећи међународни стручњаци, није десио геноцид, на друштвеним мрежама поново подсјећање покојног Хакије Мехољића о страдању у Сребреници и командовању Алије Изетбеговића.
Сребреница - Фото: РТРС
СребреницаФото: РТРС

Хакија Мехољић, који је од априла 1993. године био командир ратне муслиманске полицијске станице у Сребреници, познат је био у широј јавности по јавном изношењу истине и окривљивању Алије Изетбеговића за пад Сребренице.

У видеу који кружи друштвеним мрежама Мехољић је говорио какао је Алија Изетбеговић тада причао.

- Драги моји Сребреничани, како сте? Како сте ви предсједниче? Нуди ми Клинтон да уђу четници у Сребреницу и изврше покољ пет хиљада муслимана и биће војна интервенција НАТО снага на српске положаје у цијелој БиХ. Шта ви мислите о томе? Ја сам скочио и рекао, да ли си ти луд, ко ће да каже ти на клање, ти не идеш... Ово је оно што је Алија рекао - препричава у видеу Мехољић.

Мехољић даље коментарише да је "Алија лош човјек".

С друге стране постављен је и видео који је радила ФТВ са предсједницом Удружења Мајке Сребренице Муниром Субашић, која је коментарисала свој лагодни живот, што јој је омогућила позиција накојој се налази.

Такође, академик и писац Мухамед Филиповић рекао је да се грађански рат у БиХ могао избјећи, али да је СДА одбила споразум који је био постигнут са српском страном.

Изјаву Филиповића можете погледати на Јутјубу.