latinica  ћирилица
26/04/2024 |  15:58 ⇒ 16:00 | Аутор: СРНА

Бореновић и Пејић потписали споразум о сарадњи

Лидери ПДП-а и Партије уједињених пензионера Бранислав Бореновић и Славко Пејић потписали су данас у Бањалуци споразум о сарадњи који, осим заједничких политичких програмских опредјељења, подразумијева сарадњу за предстојеће локалне, као и опште изборе 2026. године.
Бранислав Бореновић и Славко Пејић - Фото: СРНА
Бранислав Бореновић и Славко ПејићФото: СРНА

Бореновић је након потписивања рекао новинарима да споразум потврђује да су двије партије јасно опредијељене за унапређење положаја пензионерске популације.

- ПУП подржава наше политике борбе за јачања економије, за нове инвестиције и све што Републику Српску може оснажити - навео је Бореновић.

Одговарајући на питање новинара да ли очекује скорашњи договор партнерских странака на нивоу БиХ о измјенама Изборног закона БиХ, Бореновић је оцијенио да се на том плану "дешава класична куповина времена" и позвао ове партије да "заврше тај посао".

Он је рекао да ПДП своје одлуке доноси демократски и у органима странке, те без утицаја са стране.

Пејић је навео да представници ове партије вјерују ПДП-у јер њихову политику унапређења положаја пензионера илуструју бројни добри потези градске власти у Бањалуци која доприноси бољим условима живота најстарије популације.

- У складу са споразумом, заједно ћемо се борити за социјално одговорно и праведније друштво, као и за што достојанственији положај пензионера - рекао је Пејић.

Функционер ПДП-а Драшко Станивуковић, који је градоначелник Бањалуке, рекао је да ће у овом граду и даље бити омогућене многе погодности како би се подигао животни стандард најстарије популације.