latinica  ћирилица
27/04/2024 |  22:38 ⇒ 28/04/2024 | 08:52 | Аутор: СРНА

Петровић: Најбоље да се Благојевић кандидује на изборима и на дјелу покаже своју политичку генијалност

Изливи неутемељеног критизерства од стране Милана Благојевића очигледно су плод његових неостварених личних амбиција, изјавио је шеф Кабинета српског члана Предсједништва БиХ Душан Петровић.
Душан Петровић - Фото: Уступљена фотографија
Душан ПетровићФото: Уступљена фотографија

Петровић је оцијенио да би Благојевићу најбоље било да се кандидује за предсједника Републике или српског члана Предсједништва, или чак и за предсједника Србије, јер и тамо често дијели лекције, па да на дјелу покаже своју политичку генијалност.

- Ваљда је Благојевићу јасно да у случају да Предсједништво није именовало бошњачке амбасадоре, укључујући и /Златка/ Лагумџију, не би били именовани ни амбасадори из Републике Српске. У најмању руку је чудно то што Благојевић као правник оправдава Лагумџијине илегалне поступке чињеницом да је именован од Предсједништва БиХ. Благојевић данима вергла о Лагумџији, као да му је именовањем дато право да се понаша тако како се понаша - нагласио је Петровић.

Он је навео у изјави за Срну да то што су амбасадори именовани, не даје им за право да дјелују мимо Устава и закона, што је Лагумџија урадио и због чега је српски члан против њега поднијела кривичну пријаву.

- Српски члан Предсједништва је у више наврата писала и јасно ставила до знања органима УН и земљама чланицама да је резолуција о Сребреници предложена мимо процедура, уз грубо кршење Устава и закона. Тренутна паника у мисијама земаља спонзора резолуције, као и само одгађање изјашњавања, доказују да је то, уз надљудско залагање предсједника Србије, дало озбиљне резултате - указао је Петровић.

То што Благојевић уноси смутњу и води своје личне ратове у тренутку док се Србија и Српска у неравноправној борби боре за виталне националне интересе, рекао је Петровић, говори највише о њему и његовој неусклађености амбиција и могућности.